Endodoncia

L’endodòncia o tractament de conductes consisteix a eliminar parcialment o total la polpa dental. La polpa dental és la part més interior de la dent i està formada per un teixit fibrós tou que conté els nervis i els vasos sanguinis. Posteriorment s’omple el buit que queda amb un material especial que en garanteix el segellat. És el que popularment es coneix com “matar el nervi”.

L’endodòncia s’aplica per tractar càries profundes, dents fracturats o lesions a la polpa dental. El resultat és una dent desvitalitzada però totalment sana i preparada per desenvolupar la seva funció dins de la boca.

Com puc saber si em cal una endodòncia?

Les molèsties en ingerir menjar o begudes molt fredes o molt calentes poden ser un senyal d’alarma. També cal observar si una dent canvia de color o fa mal en menjar.

Perdré la dent?

Les dents endodonciades poden durar tant com una que no ho està, tot depèn de la quantitat de dent sana que quedi. Si fos necessari es reforçaria amb una funda del mateix color i aparença de la dent original per garantir la seva conservació.

Quantes sessions són necessàries?

En general, l’endodòncia és un tractament senzill que es pot fer en una sola sessió.

És dolorós?

L’endodòncia és pràcticament indolora ja que s’aplica una anestèsia eficaç i de la durada suficient per fer tot el tractament. Les úniques molèsties poden aparèixer durant uns pocs dies després del tractament a causa de la inflamació del teixit que envolta la dent. En aquests casos s’administra una medicació adequada.